Je pátek ráno a já celá plná dojmů z nové kaše sedím za počítačem a hned vám píši recept. Venku to vypadá na božsky a doufám, že sluníčko vydrží i celý víkend, chceme jet někam na výlet (máte nějaké tipy, kam v okolí Prahy?) :))).

Když jsme jezdili dvakrát ročně do Thajska a následně se tam na nějakou dobu odstěhovali, mým jednoznačně nejoblíbenějším dezertem (krom toho nejšťavnatějšího a nejsladšího ovoce) se staly kokosové košíčky a kokosová sticky rice s mangem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mamka nám ji i teď často připravuje (recept najdete zde), tolik mi aspoň tohle nechybí.. Ale nedělá ji zas tak často… díky tomu jsem přišla na skvělé dochucovadlo pokrmů – KOKOSOVÉ MLÉKO, dávám ho do všeho (jenom to od značky AROY D fotka zde – podobné hustotou i chuťově je tomu kokosový krém od alpra).

Pokud někdy zbyde obyčejná jasmínová rýže, zasypu si jí skořicí, vanilkou a zaliju tímto mlékem. Mňam mňam mňam.. No a co myslíte, že jsem udělala s touto bulgurovou kaší?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


1. Uvařila jsem bulgur dle návodu. 1:2 bulgur:voda.

2. Když byl změkklý, hotový a nadýchaný, zalila jsem ho trochou kokosového Aroyd mléka a nechala ho ještě trochu “pracovat“. Krásně bulgur smíchal do kaše.

3. Ochutila jsem (ehm ehm) skořicí, vanilkovou pastou a podávala s ovocem.


Byla to moc příjemná změna od kaší ovesných a chutnala mi daleko daleko víc.. Bulgur má sám o sobě trošku oříškovou chuť, i na sladké pokrmy se hodí. Pokud jste vyznavači zdravého životního stylu, rádí zkoušíte nové věci anebo vám ovesná kaše prostě nechutná, nemusíte se ho vůbec bát :)). Je to skvělý zdroj bílkovin mimochodem.

 

Tak krásný pátek, víkend, dobrou chuť pokud snídáte a mějte se krásně 🙂

Domi

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Untitled

 

9 komentářů

  1. Terezie Najserova Reply

    Páni Domi, teďka jsi mě velmi mile překvapila, jelikož bulgur, kuskus, cizrnu atd jím hodně často, protože mi velmi chutnají, ale vždy jen na slaný způsob a díky tobě teď vím, že si musím bulgur co nejdříve, nejlépe hned zítra na snídani udělat doma, protože to vypadá vážně božsky! <3 Děkuji za skvělý tip na snídani, když není kaše nejoblíbenější jídlo! Přeji ti krásný a hlavně slunný den a i celý víkend 🙂 Terka

    • Dominika Poklu Reply

      Terko, určitě zkus, dej pak vědět, budu ráda za zpětnou vazbu :))!

      Jak si vůbec děláš bulgur na slano?

      • Terezie Najserova Reply

        Zítra ráno je snídaně jasná! Měla být už taková dneska, akorát jsem ráno zjistila, že bulgur nemám tak jsem si ho první musela koupit :)) Jinak bulgur na slano si dělám většinou se zeleninou, kuřecím nebo krůtím masem a třeba nivou, méně častěji, ale stejně dobrý si dělám s tuňákem, parmezánem a sušenými rajčaty. Asi ti to příjde jako zvláštní kombinace, ale je to výborné! 🙂

  2. A zkus příště ten bulgur uvařit přímo v tom mléce!! To je ještě lepší, krásně si natáhne chuť i toho mléka. A taky kuskus když se zalije přímo teplým lékem a následně dochutí jako kaše + ovoce. Zbožňuji!!! A ještě mám velice ráda si podle tvého návodu bulgurovou kaši takto připravit a na pár minutek nechat zapéct v troubě, aby se ohřálo i ovoce a chutě se pěkně propojili 🙂

    • Dominika Poklu Reply

      Vím vím, nechtěla jsem ho tam dávat ale tolik.. Takhle na chuť to bylo dobrý také. A díky za tip se zapečením, pamatuju si, jak jsem zbožňovala rýžový nákyp… mmmmm díky za tip k snídani 😀

  3. Time with beauty Reply

    Já ovesnou kaši miluju a tohle vypadá na úžasné oživení, hned zítra vyzkouším! :))

Write A Comment

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..