OVOCNÉ KNEDLÍKY (veganské)

Ovocný knedlíky budu mít do konce života spojené s mamí. U nás doma je nikdo jinej krom nás nejedl, tak to byl tak trochu náš malej rituál. Vždycky mi je nandala, posypala moučkovym cukrem, nastrouhanym tvarohem a jak sobě, tak mně, je pořádně zalila máslem. No jen jak si na to vzpomenu, mám hlad. To, co jsme spolu nesnědly, dala vždy zamrazit do mrazáku.. Tak nějak tušila, že na ně v zimě budu mít chuť, až se mi bude stýskat po létě.

A co na ně budete potřebovat?

1 bílé tvrdé tofu

3/4 – 1 hrnek polohrubé mouky

Lžíci javorového sirupu

Šťávu z půlky citrónu

Vanilkovou pastu

Špetku soli

Jahody, meruňky, borůvky pro odvážné a zběhlé knedlíkovače

Postup:

Tyčovým nebo klasickým mixérem rozmixujte do hladka mokré ingredience, přendejte z mixéru do misky a smíchejte s 3/4 hrnku polohrubé mouky. Dle potřeby případně přidejte více, hmota by neměla lepit, ale hezky se formovat. Z těsta vytvořte kuličky, následně placičky a zabalte do každé z ní jeden kus ovoce.

Mezitím dejte vařit vodu. Až se bude vařit, opatrně do ní vložte knedlíčky a vařte cca 5 minut dokud nevyplavou nahoru. Jeden testovací vyndejte, rozkrojte a dle toho vyndavejte.

Servirujte s rozmixovanými jahodami, které povaříte do zhoustnutí, oblíbeným nejogurtem a kokosovým olejem.

Dobrou chuť,

Domi