SRIRACHA TOFU – ZA 20 MINUT HOTOVO

Za poslední dva roky jsem snědla tolik tofu, že na příští halloween bych se ani nemusela převlíkat. Jsem v podstatě převtělený chodící tofu. Umim ho udělat snad na jakejkoliv způsob. Na sladko v knedlíkách, jako vanilkový tvaroh, lívance a naslano i k věcem, co ani nejdou kombinovat. Tohle ale byl jeden z těch nejlepší tofu receptů, co jsem si kdy udělala. Nejlepší na tom všem je, že jídlo máte hotové do 15-20 minut, navíc jsem nikam nemusela do sámošky, protože všechny ingredience jsme měli doma.


Budete potřebovat:

bílé tofu, balení (to klasické tvrdé)

bramborový škrob

1 lžíci srirachi (S tímto množstvím to pálí dost, ale furt je to dobrý. Pokud máte rádi míň, určitě uberte.)

1 lžíci rýřového octa

1 lžíci sojovky

1 lžíci medu (použila jsem datlový sirup, protože jsme med neměli)

jeden prolisovaný stroužek česneku

olej

  1. Tofu rozbalte a přes papírovou utěrku ho opatrně zmáčněte, ať se zbavíte přebytečné vody. Nakrájejte na kostičky a obalte ho lehce v bramborovém škrobu. Tak aby byl všude rovnoměrně.
  2. Srirachu, ocet, sojovku, med a česnek smíchejte v mističce a dejte stranou.
  3. Mezitím si rozpalte pánvičku na středně vysoký oheň, nalijte na ní cca lžíci oleje a dejte smažit obalené tofu. Z každé strany tak 3 minuty, dokud nebude všude hezky opečené a křupavé. Dejte si s tím záležet, bude to stát za to! V této fázi jsem si tam ještě nechala osmažit zbytek předvařené brokolice.
  4. Až bude tofu opečené, zalijte omáčkou, opatrně promíchejte a nechte ještě tak 3-4 minutky smažit/dusit.
  5. Servírujte s jasmínovou rýží a čerstvou jarní cibulkou

Vualá, řikala jsem, nic složitého 🙂

Dobrou chuť a krásný víkend,

Domi