Jestli si pamatujete na post z RawFestu, krom stánků s jídlem jsme s Dittou narazily i na raw cuketové nudle s rajčatovou omáčkou. Natolik nám chutnaly, že jsme si šly přidat. Myslela jsem na ně tak dlouho, dokud jsem je sama nevyzkoušela. Googlila jsem a spojila dohromady několik receptů a tady je.

IMG_8957

Co na ně budete potřebovat:

mixér (nově používám froothie)

spiralizér či ”škrabku” na nudle

cukety

na omáčku:

balení sladkých cherry rajčat (250g)

hrst sušených rajčat (z oleje odkapané, nejradši mám tyto)

malý stroužek česneku

jarní cibulku

hrst bazalky

stonek oregána

3 datle

sůl, pepř, čili dle chuti

 

  1. Cukety ”našpagetujte” buď spiralizérem  anebo jako já, ”škrabkou” na julliene (stála nás 50,-).
  2. Všechny ingredience na omáčku přidejte do mixéru a rozmixujte do takové konzistence, aby omáčka nebyla úplně hladká a měla ”omáčkovou” texturu.
  3. Ihned servírujte.

 

Tip: Mixéry po použití co nejdříve opláchněte, jinak vám zbytek potravin na něm zaschne a už to tak lehce neumyjete :))

IMG_8956 P6122450

Pamatuji se na moment, kdy jsem si cuketové nudle dělala poprvé (cca dva roky zpět). Byly s bolognese omáčkou a co jsem si trochu namotala, i hned jsem je šla vyhodit. Extrémně mi to nechutnalo. Po dvou letech, co jsem vyřadila zpracované potraviny, se mi chutě natolik pročistily, že si nejen na syrové cuketě pochutnávám, ale chutnají mi samotně i jiné potraviny, které bych nikdy nesnědla ( sušená rajčata, olivy, sushi, lilek atd atd..).


Jak jste na tom vy? Už jste zoodles (spojení zuchcini + noodles) měli? Chutnají/nechutnají?

Mějte se nádherně,

Domi