COCONUT PORRIDGE

Bylo teplý upršený ráno a já příjemně vyřízená z tréninku čekala ve Phills Corner na Niku. Původně jsem si chtěla dát jen kafe, ale pak jsem objevila, že nabízí k snídani kokosovou kaši s ovocem, jejich menu a smutným Nikčiným očím jsem neodmítla. Chutnala naprosto perfektně a byla jsem po ní plná až do pozdního oběda. Před pár dny jsem na ní dostala opět chuť a víte, co je skvělý? Že ta moje chutnala skoro stejně (dobře) jako ta jejich a horké nakyslé ovoce navrchu tomu dodává svěží ”twist”.


Její příprava je super easy, na jednu porci budete potřebovat:

mražené ovoce (maliny, borůvky, ostružiny / směs)

60g rýžových vloček (kupuju v Kauflandu)

cca 150-200ml kokosového mléka (AROY-D, seženete v Sapě anebo skoro kdekoliv u ”rákosek”)

vanilkový extrakt

skořici

Mražené ovoce vysypte do malého hrnce a nechte na středním plameni probublávat. Mezitím do druhého hrnce nasypte rýžové vločky, skořici, vanilkový extrakt a zalijte cca 150ml kokosového mléka. Nechte pomalu vařit na středním plameni dokud vločky úplně nezměknou. Podle potřeby přidávejte kokosové mléko.

Kaši přendejte do mističky a zalijte horkým ovocem.


Yum! Dejte vědět, jak chutnalo,

Domi 🙂

  • Sandra Slusna

    Moc moc diky za recept, vypada to uplne skvele, ovesnou bych byla schopna jist trikrat denne, urcite vyzkousim. 😉