TOFU BANANA PANCAKES

Já říkám, že si lívance nemusíte dopřávat jenom o víkendu, úplně šílený čekat pět dnů.. Je to tím, že si ráda kvůli jídlu přivstanu a z baráku bez snídaně prostě nevyjdu? Anebo proto, že ty, co si dělám jsou za chviličku hotové a děsně jednoduché? Časem ingredience ani nebudete odměřovat a budete to mít stejně ve ”voku” jako já!


Víte, co miluju na tofu? Jak se hodí snad do čehokoliv. Je jen na vás, jak s ním zatočíte. Já si ho mixuju se zmraženými banány, vanilkou a zdobím nebo přimíchávám jahody. V této kombinaci chutná jak tvaroh. Když jsem toto ”objevila” poprvé, byla jsem z toho úplně nadšená! Později mě napadlo – a co šoupnout tofu pro extra protein i do lívanců? Zkusila jsem a od té doby je nedělám jinak.

Co na ně budete potřebovat? Nic extra :))) :

jeden zralý banán

100g bílého tvrdého tofu

100ml rostlinného mléka

50g jemných vloček

Rozpalte nepřilnavou pánev na medium heat. Banán s tofu a mlékem rozmixujte do hladka. Přelijte do mísy a přisypejte vločky, musí vzniknout hutnější hmota (případně přisypte vločky anebo přilejte mléko). Na rozpálenou (nepřilnavou!) pánev přelijte těsto a pomalu nechce lívance dělat. Na bezvajíčkové lívance je potřeba trocha trpělivosti. Až těsto bude na půl ”suché” z jedné strany, můžete v klidu otočit, jinak s otáčením budete mít problém a vyjde vám z toho spíše trhanec než lívanec.

Nejradši je servíruji se sojovým jogurtem (Marks & Spencer), mandlovým máslem a nakrájeným banánem.

Dneska je neděle, což znamená, že si je buď můžete připravit k večeři (who said you can’t have pancakec for dinner?) anebo hned zítra k snídani, ať vám to pondělí hezky začně 🙂

Mějte se nádherně,
Domi