HOMEMADE MAPLE SIRUP GRANOLA

Kupované granoly jsou fajn, nemáte s tim žádnou práci (a že to je někdy vážně vopruz, všude vysypané vločky..), ale jsou podle mě zbytečně drahé, přeslazené a neužijete si tu vůni skořice, která se line bytem, když se rozhodnete pro její domácí přípravu. Nevím proč, ale vždy jí dělám v noci před spaním a odolávat teplé granole nejde a noc končí tak, že sním tak půlku, protože se musím neustále ujišťovat, zda není ”zkažená”.

Jednu granolu jsem už kdysi dělala, byla paleo a její ”recept” najdete zde.


Znáte mě, já vše dělám od oka, u granoly to platí kupodivu taky, tu snad neodměřuje nikdo, ne? 🙂

Co na tu mojí budete potřebovat:

Ořechy (pekanové, mandle, lískové)

Vločky (můžete namíchat ty jemné s celými)

Kokos (strouhaný či vločky)

Nastrouhanou čokoládu

Kokosový olej

Javorový sirup dle chuti

Skořice dle chuti

  1. Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Nasekejte všechny ořechy a dejte je na cca 15 minut do trouby (nesmí se připálit, jen lehce orestovat, aby chytly lepší chuť).
  2. Do hrnce dejte cca lžíci kokosového oleje, javorový sirup a skořici (tu naprosto zbožňuji, takže jí nešetřím). Nechte probublat a smíchejte s vločkami a opečenými ořechy. Vše přemístěte na plech s pečícím papírem, rovnoměrně rozprostřete a dejte zpátky do trouby, pečte dokud nebude granola křupavá a hezky opečená.
  3. Toho oleje&javorového sirupu by mělo být tolik, aby celou směs tak akorát obalil a ochutil.  Po vychladnutí přimíchejte nastrouhanou čokoládu a můžete servírovat.

Dobrou chuť a užijte si volno <3