NASI GORENG

Pamatuju si jako by to bylo včera, kdy nám kuchařinka na Bali dala s Dittou talíř smažené rýže a různých ”sides” na stůl. Měly jsme šílenej hlad. Celé dopoledne jsme nejely, byl to náš první den a nikam jsme si ani nestihly skočit pro ovoce. Ta mini porce rýže byla hned v nás a tak jsme tento pokrm zamilovaly, že po zbytek dovči jsme nasi goreng jedly někdy i dvakrát denně. Asi láska.

Po příletu jsem si hned musela najít recept. Asi není 100% autentický, ale je jednoduchý, za pár minut hotový a zatím chutnal všem, kdo mé NG ochutnal. Doufám, že tedy nezklamu ani vás a bude vám chutnat.

Co budete na dvě-tři porce potřebovat:

2-3 porce rýži

mrkev

červenou nebo jarní cibulku

pak choi (když ho doma nemám a fakt mám na nasi goreng chuť, sáhnu po špenátu)

tofu

červenou kari pastu (používám tuto a je nejlepším pomocníkem na jakékoliv dochucování, k sehnání v kauflandu anebo u většiny ”rákosek”)

sladkou a obyčenou sojovku

kokosový olej / sezamový olej


  1. Dáme vařit rýži, uberte trochu vody, ať není tak měkká, rozvařená se do tohoto pokrmu nehodí (to ale nikam :D)
  2. Nakrájíme tofu na malé kostičky a opečeme buď na pánvičce nebo v troubě. Preferuji troubu, horkovzdušný režim, nemusíte těch milion kostiček otáčet z každé strany.
  3. Mezitím rozpálím pánvičku s olejem a chvilku nechám smažit kari pastu.  Z té, kterou používám já, odměřím cca lžičku na dvě až tři porce. Opatrně a hlavně neodbíhejte, je velmi snadné ji připálit.
  4. Přihodím nakrájenou zeleninu. Mrkev připrávím ”jullienovačkou” – vypadá to jako loupačka na okurku, ale má speciální vroubky a udělá vám to tenoučké nudličky. Pokud nemáte, mrkev nastrouhejte. Orestuji do změknutí.
  5. Dále přidám uvařenou rýži, opečené tofu a dochutím sojovkami. Jednu lžíci sladké a 2-3 obyčejné. Dle chuti můžete přidat více.

Hotovo a doubrou chuť, nezapomeňte mě označit v komentářích na instagramu a pod #hungrydblog, ať mi nic neunikne.

Pusu a úspěšný týden!

  • Paja

    Domi, konecne je tady recept!!! 😊 Pokazde co jsi varila a davala na insta, tak se mi zbihaly sliny! A ted je tady recet a tento zazrak se muze uskutecnit i u nas doma! Diiiiiky Ti!!! 😘

  • Sandra Slusna

    Mnaaaaam, konecne!!!! Tak dlouho jsem se na to tesila, hledala porad recepty na netu, ale na ten tvuj jsem se proste nemohla dockat! 🙂 Moc diky, urcite vyzkousim hned tenhle tyden, vypada to fakt bozsky, tak doiufam, ze se to povede! 🙂
    Sandra / http://shineoffashion.com

  • Slivkova

    Ahoj Domča, vyzerá to geniálne 🙂 isto aj chutí. Ešte maličká otázka, pak choi dáme kedy a hlavne čo s ním? Tepelne upravovať? To Ti asi z receptu nejak vypadlo 🙂 Dík moc.

    • Dominika Poklu

      Ad 4. – přihodím nakrájenou zeleninu 🙂

      • Slivkova

        Aha 😉 🙂 dík :-*

  • Evi

    Mňam, to vypadá moc dobře, budu muset vyzkoušet! :)) Používáš nějakou speciální rýži? Díky!

    • Dominika Poklu

      máme jasmínovou 🙂

      • Evi

        Děkuju! 🙂

  • Dominika Cieslarová

    Domííí, děkujeme za recept, už se těším až si to uvařím ♥

  • Lenka Sandova

    Prosim,jakou znacku sojovky jak te sladke tak obycejne pouzivas? Dekuji

    • Dominika Poklu

      Leni, to ti vůbec nepovím teď.. Sladké jsme měli doma xdruhů, takže vždy tu, co najdu a nesladkou kikkoman 🙂

  • Verča B.

    No vypadá to božsky!

  • Pingback: PLANT BASED SPECIÁL – MOJE 2. NAROZENINY – dblog by Dominika()