NEMLÉKO IS THE NEW BLACK

Když jsem se poprvé viděla Amálku s Davidem, zakladateli Nemléka, nemohla jsem tomu věřit. Dyť jsou stejně staří jako my (přišla jsem s Dittou). O to víc mě nakoplo něco udělat. Když oni, tak já taky (a vy se mnou!). Jsou tak strašně fajn, že se z první pracovní schůzky vyklubalo to, že jsme se na dnešek domluvili a jdeme všichni společně večer na drink. A jak celé to jejich Nemléko začalo, to se dovíte v dalším ze série Elite Bloggers Start upových článků, který jsem pro vás napsala.

Na českém trhu nebylo žádné kvalitní rostlinné mléko, které by se dalo pořídit v obchodech  (ty neslazené mandlové alpra, nemají skoro žádnou chuť) a vy, co jste si zkoušeli udělat mandlové mléko sami doma víte, že to je šílený opruz. David s Amálkou měli úplně stejný problém a napadlo je, že se zaměří na tuto díru na trhu a povedlo se jim jí skvěle zaplnit. Přišli se strašně dobrým rostlinným mlékem, které je bez jakýchkoliv konzervantů, jen z whole foods, slazené datlemi a je to designovka. Láska prostě.

Jejich zlomovým bodem byla Veggie Náplavka, kde se objevili vůbec poprvé, s jejich borůvkovo-levandulovým Nemlékem. Jak na to ostatní reagovali? Vyprodáno a jejich lahvičky byly všude na instagramu. Stejně jako se jim to daří teď. Zúčastnili se projektu na hithitu a vybralo se místo 290 000,- neuvěřitelných 480 000,-, prý jeden ze 13 nejúspěšnějších projektů. To je prostě nádherný. Teď se díky tomu zaměří na výrobu makového Nemléka, lokální zdroj = levnější produkt. Nakoupí si přístroje a výroba pro ně už nebude tak náročná, jako byla do teď.

Pár otázek navíc:


Kdybyste měli svůj projekt představit čtenářkám 5 slovy, jaká slova by to byla?

#plantbased #crueltyfree #almondmilk #poppyseedmilk #ecofriendly


Proč by si lidé měli koupit produkty vyrobené Vámi?

Protože se liší od všech ostatních, které tady můžete dostat. Neobsahují cukr ani žádné přídavné látky pro zlepšení chuti nebo konzistence. Jako obal používáme sklo, které je relativně lehce recyklovatelné a myslíme si, že i když je Nemléko dražší, svojí kvalitou ceně odpovídá. Všechny produkty obsahují ty nejkvalitnější suroviny a nic navíc, co tam podle nás nepatří.

 

Kde byste Váš projekt rádi viděli za rok a kde třeba za 5 let?

Chtěli bychom do projektu zatáhnout víc spolehlivých a stejně nadšených lidí, jako jsme my,což už se začíná dařit. Potřebujeme spojit síly tak, aby se každý věnoval tomu, co mu jde nejlépe; doteď jsme na všechno byli sami dva. Pracujeme na tom, aby produkty byly cenově dostupnější, to ovlivňuje hlavně objem produkce a taky bychom rádi, aby bylo Nemléko dostupné ve všech větších městech v ČR – zatím jsme jen v Praze a v Brně, ale poptávka už je, takže musíme vyřešit hlavně distribuci. Do budoucna máme v plánu kromě rozšíření výroby a uvedení dalších poduktů, aby Nemléko byla taková platforma pro veganství a udržitelný životní styl, ale podaná formou, která nebude nikoho odrazovat, spíš naopak. Chceme věci dělat esteticky přitažlivé, aby si Nemléko dali i lidi, kteří neřeší jestli ano-mléko nebo ne- mléko, ale prostě je naše produkty baví a chutnají jim a třeba je přiměje přemýšlet o tom, co si kupují a jak se stravují. Už zezačátku jsme přemýšleli o Nemléčném baru, dalších produktech jako nesýr nebo nemaso, ale nejdřív chceme vyladit ty stávající a ujistit se, že je o ně zájem a není to jen momentální trend. Pro nás totiž určitě ne, jsme oba vegani a neni to pro nás jen lifestyle. Chtěli bychom se díky naší značce, pokud to v budoucnu bude možné, věnovat také ochraně zvířat, jako jsou třeba útulky pro hospodář

ská zvířata nebo záchrana týraných zvířat.



Nikdy jsem nevidela nekoho dělat něco s takovou láskou jako právě Amálku s Davidem a přeju jim ty nejkrásnější Nemlékové vyhlídky. 

Veškeré info, kde Nemléko koupíte najdete na jejich facebook zde.