QUINOA SALAD W/ ROASTED PUMPKIN

Začátek nového roku, všichni samé předsevzetí, jak budou hubnout. Časopisy na nás z každého rohu vrhají titulky s nejúspěšnějšími dietami a já se jen chytám za čelo a jsem smutná. Jak pak nemáme mít deprese z toho, jak vypadáme?
Já se i přes vánoce držela a jedla jsem tak, jak bych jedla normálně (tímto i děkuju mamce, že mě nenutila do žádných prasečinek :D). Pro ty z vás, co ale chtějí načerpat nějakou inspiraci na odlehčená a vyvážená jídla, tu mám salát z quinoi a pečené dýně.

Co na něj budete potřebovat?

Quinou

Dýni

Sušené brusinky (v DMku mají proslazené jablečnou šťávou!)

Sušená rajčata

Červenou cibuli

Sůl, pepř, sušené chilli

Jablečný ocet

Javorový sirup

Olivový olej

  1. Dýni nakrájejte na malé kostičky, pokapejte olivovým olejem, opepřete, osolte, posypte sušeným čili a dejte upéct, dokud nebude hezky opečená a křupavá (tohle bych si vzala do kina místo popcornu), nejlépe s časovým předstihem, aby stihla vychladnout. To samé udělejte s quinoou, podle návodu ji uvařte předem.
  2. Zálivku si připravíme z jablečného octa, javorového sirupu, olivového oleje a chili – poměr dle chuti.
  3. Zbytek ingrediencí nakrájejte na malé kousky, vše smíchejte dohromady a zalijte zálivkou.

Tip: Kozí sýr bude v této kombinaci senzační.

Opět nic složitého, přesně jak je u mě zvykem, přeji dobrou chuť a dejte vědět, jak chutnalo.