BANANA OAT BREAD

 

Já dezerty nejím.. Mám na ně velké nároky – veganské, bezlepkové a hlavně cukrem neslazené. Doma si celý dort radši neupeču, protože bych ho celej snědla (ups :D) a když na nějaký takový narazím, skáču radostí & chodím pak už jen tam. No ale když jsem si teď udělala tento banánový chlebík, skákala jsem radostí. Vyndaný z trouby byl božský a hlavně – strašně jednoduchý. V neděli k snídani naprosto ideální. Doslazovala jsem ho jablečným pyrém, další z receptů, který můžete sníst klidně celý! 🙂

P5122568-2

P5122563-2Co na něj budete potřebovat:

2 hrnky ovesných vloček (těch nenasekaných)

půl hrnku ovesné mouky (stačí v mixéru namlít obyčejné vločky)

lžičku skořice

hrnek rostlinného mléka (já použila 50:50 kokosové a neslazené mandlové)

půl hrnku nasekaných vlašských ořechů

chia semínka (1 lžička smíchaná s trochou vody)

tři banány (rozmačkané vidličkou)

tři malá sladká jablka, která jsem rozmělnila v mixéru na pyré ( v DMku mají už hotové)

Postup:

– Předehřejte troubu na 200°C a vystelte nádobu na pečení pečícím papírem.

– Nejdříve smíchejte všechny suché ingredience, následně přidejte ty mokré. Vznikne vám taková textura, jako když smícháte jogurt s vločkami ve stejném poměru. Pokud bude hodně hustá, přidejte mléko a naopak. Přelijte do formy a dejte na 40 minut péct anebo než banana bread chytí barvu.

– Vualá, rychlý a zdravý recept je tu! 🙂

Pokud budete někdy něco péct, nezapomeňte se o tom podělit na instagramu s hashtagem #hungrydblog 🙂

Krásnou sobotu,

Domča

bananabread