BULGUR PORRIDGE

Je pátek ráno a já celá plná dojmů z nové kaše sedím za počítačem a hned vám píši recept. Venku to vypadá na božsky a doufám, že sluníčko vydrží i celý víkend, chceme jet někam na výlet (máte nějaké tipy, kam v okolí Prahy?) :))).

Když jsme jezdili dvakrát ročně do Thajska a následně se tam na nějakou dobu odstěhovali, mým jednoznačně nejoblíbenějším dezertem (krom toho nejšťavnatějšího a nejsladšího ovoce) se staly kokosové košíčky a kokosová sticky rice s mangem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mamka nám ji i teď často připravuje (recept najdete zde), tolik mi aspoň tohle nechybí.. Ale nedělá ji zas tak často… díky tomu jsem přišla na skvělé dochucovadlo pokrmů – KOKOSOVÉ MLÉKO, dávám ho do všeho (jenom to od značky AROY D fotka zde – podobné hustotou i chuťově je tomu kokosový krém od alpra).

Pokud někdy zbyde obyčejná jasmínová rýže, zasypu si jí skořicí, vanilkou a zaliju tímto mlékem. Mňam mňam mňam.. No a co myslíte, že jsem udělala s touto bulgurovou kaší?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


1. Uvařila jsem bulgur dle návodu. 1:2 bulgur:voda.

2. Když byl změkklý, hotový a nadýchaný, zalila jsem ho trochou kokosového Aroyd mléka a nechala ho ještě trochu ”pracovat”. Krásně bulgur smíchal do kaše.

3. Ochutila jsem (ehm ehm) skořicí, vanilkovou pastou a podávala s ovocem.


Byla to moc příjemná změna od kaší ovesných a chutnala mi daleko daleko víc.. Bulgur má sám o sobě trošku oříškovou chuť, i na sladké pokrmy se hodí. Pokud jste vyznavači zdravého životního stylu, rádí zkoušíte nové věci anebo vám ovesná kaše prostě nechutná, nemusíte se ho vůbec bát :)). Je to skvělý zdroj bílkovin mimochodem.

 

Tak krásný pátek, víkend, dobrou chuť pokud snídáte a mějte se krásně 🙂

Domi

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Untitled

 

  • Terezie Najserova

    Páni Domi, teďka jsi mě velmi mile překvapila, jelikož bulgur, kuskus, cizrnu atd jím hodně často, protože mi velmi chutnají, ale vždy jen na slaný způsob a díky tobě teď vím, že si musím bulgur co nejdříve, nejlépe hned zítra na snídani udělat doma, protože to vypadá vážně božsky! <3 Děkuji za skvělý tip na snídani, když není kaše nejoblíbenější jídlo! Přeji ti krásný a hlavně slunný den a i celý víkend 🙂 Terka

    • Dominika Poklu

      Terko, určitě zkus, dej pak vědět, budu ráda za zpětnou vazbu :))!

      Jak si vůbec děláš bulgur na slano?

      • Terezie Najserova

        Zítra ráno je snídaně jasná! Měla být už taková dneska, akorát jsem ráno zjistila, že bulgur nemám tak jsem si ho první musela koupit :)) Jinak bulgur na slano si dělám většinou se zeleninou, kuřecím nebo krůtím masem a třeba nivou, méně častěji, ale stejně dobrý si dělám s tuňákem, parmezánem a sušenými rajčaty. Asi ti to příjde jako zvláštní kombinace, ale je to výborné! 🙂

  • Katka

    A zkus příště ten bulgur uvařit přímo v tom mléce!! To je ještě lepší, krásně si natáhne chuť i toho mléka. A taky kuskus když se zalije přímo teplým lékem a následně dochutí jako kaše + ovoce. Zbožňuji!!! A ještě mám velice ráda si podle tvého návodu bulgurovou kaši takto připravit a na pár minutek nechat zapéct v troubě, aby se ohřálo i ovoce a chutě se pěkně propojili 🙂

    • Dominika Poklu

      Vím vím, nechtěla jsem ho tam dávat ale tolik.. Takhle na chuť to bylo dobrý také. A díky za tip se zapečením, pamatuju si, jak jsem zbožňovala rýžový nákyp… mmmmm díky za tip k snídani 😀

  • Mňam, vyzerá skvele… bulgurovú kašu som ešte neskúšala (:

    Lifestyle & beauty by Daniela

  • Time with beauty

    Já ovesnou kaši miluju a tohle vypadá na úžasné oživení, hned zítra vyzkouším! :))

    • Dominika Poklu

      Dej pak vědět 🙂

  • Viki C.

    Mňam toto určite skúsim! 🙂
    Victoria’s secrets