BULGUR PORRIDGE

Je pátek ráno a já celá plná dojmů z nové kaše sedím za počítačem a hned vám píši recept. Venku to vypadá na božsky a doufám, že sluníčko vydrží i celý víkend, chceme jet někam na výlet (máte nějaké tipy, kam v okolí Prahy?) :))).

Když jsme jezdili dvakrát ročně do Thajska a následně se tam na nějakou dobu odstěhovali, mým jednoznačně nejoblíbenějším dezertem (krom toho nejšťavnatějšího a nejsladšího ovoce) se staly kokosové košíčky a kokosová sticky rice s mangem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mamka nám ji i teď často připravuje (recept najdete zde), tolik mi aspoň tohle nechybí.. Ale nedělá ji zas tak často… díky tomu jsem přišla na skvělé dochucovadlo pokrmů – KOKOSOVÉ MLÉKO, dávám ho do všeho (jenom to od značky AROY D fotka zde – podobné hustotou i chuťově je tomu kokosový krém od alpra).

Pokud někdy zbyde obyčejná jasmínová rýže, zasypu si jí skořicí, vanilkou a zaliju tímto mlékem. Mňam mňam mňam.. No a co myslíte, že jsem udělala s touto bulgurovou kaší?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


1. Uvařila jsem bulgur dle návodu. 1:2 bulgur:voda.

2. Když byl změkklý, hotový a nadýchaný, zalila jsem ho trochou kokosového Aroyd mléka a nechala ho ještě trochu ”pracovat”. Krásně bulgur smíchal do kaše.

3. Ochutila jsem (ehm ehm) skořicí, vanilkovou pastou a podávala s ovocem.


Byla to moc příjemná změna od kaší ovesných a chutnala mi daleko daleko víc.. Bulgur má sám o sobě trošku oříškovou chuť, i na sladké pokrmy se hodí. Pokud jste vyznavači zdravého životního stylu, rádí zkoušíte nové věci anebo vám ovesná kaše prostě nechutná, nemusíte se ho vůbec bát :)). Je to skvělý zdroj bílkovin mimochodem.

 

Tak krásný pátek, víkend, dobrou chuť pokud snídáte a mějte se krásně 🙂

Domi

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Untitled