RED LENTIL CURRY

Omlouvám se za nepřidávání článků, ale učim se na zkoušky, které mám příští týden a tak jsem z toho vynervovaná, že to není ani možný… Dnes pro vás mám jeden z nejlepších receptů (vlastně byl ten nejlepší, co jsem kdy udělala :D!) zde na blogu… Není tak jednoduchý (jako smíchání a zamíchání ingrediencí), jako mé ostatní recepty, ale náročný také vůbec není… 🙂
A taťka, který jídlo okomentuje málokdy slovy “to bylo výborný“ řekl právě tyto tři magické slova, poté, co to ochutnal a já na sebe byla tak pyšná. Opravdu garantuji – jedno z nejlepších jídel, které jsem v poslední době jedla. Je plné nutričně bohatých ingediencí a také bílkovin, které jsou obsaženy v čočce.
Na dvě porce budete potřebovat:
červenou čočku
kokosový olej
1 střední cibuli
lžičku a půl červené kari pasty
1/2 lžičky koření garam masala
1/2 lžičky kari koření
velký rozdrcený stroužek česneku
1 lžíčku nastrouhaného zázvoru
kajenský pepř dle chuti – dala jsem na špičku lžičky
hrníček rajčatového puré
1/3 hrníčku kokosového mléka nebo krému
1. Uvařte červenou čočku dle návodu zatímco budete provádět další kroky.
2. Na kokosovém oleji nechte dozlatova restovat na mírném ohni cibuli. Poté přidejte veškeré další koření (pastu, garam masalu, kari, česnek, zázvor, kajenský pepř) a ještě chvilku restujte.
3. Zalijte rajčatovým puré, pořádně zamíchejte a přilejte kokosové mléko s čočkou.
4. Nechte půl hodiny dusit (čím déle tím lépe)
5. Servírujte s rýží, hnědou rýží, pita chlebem nebo čímkoliv chcete.
Až si toto čočkové indické kari uděláte, dejte vědět, jak chutnalo pod hashtagem #HungryDblog :).
Pusu a hezkou neděli,
Domi
I am sorry for not posting again, but I have some exams next week and I am freaking out already :D. But here’s a recipe I made few days ago and it the best recipe I have ever made :))) Even my dad loved it and he doesn’t say it that often, when it comes to the food..
 
Its not that hard to make, for 2 servings you’ll need:
 
red lentils
coconut oil
1 medium onion
1 teaspoon red curry paste
1/2 teaspoon garam masala
1/2 teaspoon curry powder 
teaspoon minced garlic
teaspoon minced ginger
cayenne pepper – just a tiny bit 
a cup of tomato pure 
1/3 cup of coconut milk or cream
 
1. Cook the lentils.
2. Roast onion until nice and golden on a medium heat. Then add all the spices and rest one more minute.
3. Pour in the tomato pure, stir it well to combine and add coconut milk/cream and cooked lentils.
4. Let it simmer for about 30 minutes.
5. Serve it with rice, brown rice or pita bread.
 
Have a lovely sunday,
Kiss,
Domi
 
 

 

  • Já tedy zbožňuju to neveganské kari,ale hrozně ráda zkouším veganské recepty :). Navíc zbožňuju červenou čočku,tak snad se do receptu co nejdříve pustím 😀 !
    A s tím tátou to mám úplně stejné, nedávno jsem vařila zimní chilli a on říkal že je překvapený jak moc mu to chutná,i když tam není maso 😀 !

    http://runeatandtravel.blogspot.cz/

  • tuhle dobrotu jsem nedávno ochutnávala a byla to hotová poezie, musím to zkusit i doma 🙂

  • No taťka je právě šílenej masař, proto si toho komplimentu nesmírně vážim :D!

  • Och vypadá to skvele, niekedy to určite vyskúšam 🙂

    http://nicolland.blogspot.co.at

  • Právě vyzkoušeno na oběd a vynikající! Ta kari pasta je v tom úplně yummy 😀 Díky za inspiraci 🙂

  • Tento komentář byl odstraněn autorem.

  • To vypadá naprosto skvěle <3
    http://eternitymoments0.blogspot.cz/

  • Recept jsem vyzkoušela a moc nám všem doma chutnal. Naprosto skvělé.:-) Ráda budu za více takových receptů.