APPLE / VEGGIE CHIPS

Na halloween ke mně přijela Didi a ceeelýýý den jsme se připravovaly a hlavně vařily, abysme večer nepřijely na večírek s prázdnou. A hele – naše super zdravé čipsíky měli úspěch i u ”normálních” lidí 😀 :))
Dělaly jsme čipsy z jablek, mrkve, batát a brambor. Postup je stejný, jen se mění koření.
Rozehřejeme troubu na 140°C – horký vzduch. Na mandolíně si ovoce či zeleninu nabrambůrkujeme na tenká kolečka. Kolečka jablek naskládáme na sucho (jako jediné bez oleje) na plech s pečícím papírem, posypeme skořicí a dáme do trouby na cca 30-40 minut, dokud nebudou křupaté (po vychladnutí ještě více zhřupatí).
Mrkev + olivový olej, sůl, pepř + peperonccino
Batáty + olivový olej + sůl + pepř + skořice + chilli
Brambory + olivový olej + sušený česnek + sůl + pepř
 
A mimochodem – Didi KONEČNĚ po skoro dvou letech prokrastinování natočila své první video – o tom, jak se stala vegankou. Její story si můžete pustit zde. Jsem pyšná :)) <3 

 

  • Máš vše tak krásně nafocený 😀 !
    Já už musím konečně vyzkoušet upéct batáty, zatím jsem z nich dělala jen brownies a bylo dokonalý 🙂 !

    runeatandtravel.blogspot.com

  • Vypadá to výborně. Sleduji i tvoji mamku, ta je taky super 🙂