POMEGRANATE

Přišel čas granátových jablek, mých milovaných. Není ale nic tak strašnýho jako dostávat ven jeho semínka. Dnes vám přínáším tip, jak ho krasně “oloupat”, aniž byste si zničili oblečení a šťáva byla všude po kuchyni. 😀
Stačí, když si do velké mísy natočíte studenou vodu, rozkrojíte jablko !opatrně! na půl, poté ho dále rozkrájíte na osminky, ale toz rozkrojenou částí na prkýnku (ať to nestříká). A následně každý kousek vložte do mísy s vodou a opatrně vyloupejte. Bílé nejedlé kousky vám vyplavou, ty stačí jen sebrat, semínka zcedit a Vuálá!
Znám ještě jeden způsob a i když je jednoduší (a zábavnější), dělá furt dost bordelu – rozpulíte ho, nožem ho 4x nakrojíte a zeshora do něj boucháte kladívkem na maso 😀
Máte někdo nějaké jiné tipy “How to – pomegranate”?

  • Asi před týdnem jsem řešila ten samý problém! 😀 "nastudovala" jsem několik videí na yt a nakonec na to sla takhle: nejprve jsem vršek odkrojila, tím se mi ukázala bílá vlákénka oddělující jednotlivé části gran.jab., podle těchto 'vlákének' jsem nožem nakrajovala šlupku v celé délce, potom už se slupka jednoduše sloupne a zbyde samotný střed, který už jde lehce vyloupat..lepší je ale oddělovat kuličky v míse, přeci jen to někdy vystříkne..ale celkově to šlo docela rychle, až jsem byla překvapená 🙂 tak nevím jestli je to z toho popisku moc pochopitelné, takhle se to dost složitě popisuje 😀
    Ale děkuji za typ, třeba příště zkusím tvou variantu a uvidime jaká bude mít v kuchyni nejmenší následky 😀
    http://justbebonita.blogspot.cz

  • Když jsem měla poprvé granátové jablko,tak mi z něj nic nezbylo,protože zběsilým loupáním mi z něho vytekla všechna štáva a zbyly jen slupičky 😀 ! Včera mi ho ale taťka koupil a já ho krájela úplně stejně jak popisuješ a to jsem si ani článek nepřečetla 😀 ! A bylo VÝBORNÝ 😀 !

    runeatandtravel.blogspot.com

  • Anonymní

    Já tedy granátové jablko loupu, trvá to dost dlouho, ale stojí to zato. Žádná šťáva nestříká, protože semínka nenakrojím, jen nožem odloupávám slupku a semínka vypadávají sami. Pak už jen vybrat bílé kousky :)) Před asi týdnem mi přivezly rodiče z kypru dvě granátové jablka. S těmi co se prodávají u nás se nedají srovnat. Byly obrovské a barva semínek byla neobvyklá -světle lososová, barva od žluté až k růžové. Každopádně nejsladší a nejšťavnatěkší "granát" který jsem kdy jedla :))

  • Já teda řešila taky něco takového s granátovým jablkem, a musím říct, že nejvíc se mi osvědčil uplně jednoduchý způsob, nalezeny na YT:) vždy si takhle připravím rovnou třeba 5 kusů 🙂 napustím kastrůlek nebo větší mísu studenou vodou, granátové jablko rozkrojím napůl nebo na čtvrtiny a pod hladinou vody loupu a loupu, zrníčka vyplavou, ruce nejsou celé červené a z hladiny se pak skvěle vybírají rovnou do misky:)