PALEO/VEGAN CHOCOLATE-BERRIES TART

Moje nejlepší kamarádka měla narozeniny. Je veganka. Low fat – High carb. Jí ovoce po kilech a oříšky si pořádně hlídá. Když jsem tento dort dělala, tak přesně toto jsem trošku ve stresu nezvládla. Ale tak snad byl dobrý. Navíc – narozeniny má jen jednou za rok, tak proč si nedopřát toho, čeho si nejvíce odpíráme?


Příprava trvala asi půl hoďky a byla velmi jednoduchá. 
 
Na korpus jsem potřebovala:
50g strouhaného kokosu
200g mandlové mouky
8-10 datlí na doslazení (skvělé madjoul datle mají v Diana – Svět oříšků!)
lžíci kokosového oleje – rozpuštěný
skořici
 
Předehřála jsem si troubu na 200°C. Mandle, kokos, skořici a datle jsem nasypala do foodprocesoru a mlela než se datle hezky rozsekaly na minikousky. Poté jsem přilila kokosový olej a ještě chvíli mixovala. Vznikla mi sypkopatlavá, hmota. Přendala jsem jí do formy s pečícím papírem a lžící zapracovala do korpusového tvaru s okraji.
 
Dala do trouby a pekla dozlatova cca 10 minut. (Poznáte i podle vůně). A bacha! Nikam neodcházejte pryč. Oříšky se snadno spálí!
 
Nechala vychladnout a dala do ledničky..
 
Na krém jsem použila:
půl plechovky kokosového mléka (d&m)
tabulku 60% čokolády (bez mléka!!!)
maliny
 
Balení čokolády jsem nechala rozpustit ve vodní lázni, po rozpuštění jsem přilila kokosové mléko a nechala spojit. Na konec jsem přisypala maliny, vše zamíchala, maliny trošku pomačkala. Poté jsem krém nalila na vychlazený korpus a vrátila celý dort do ledničky.
 
Po úplném zatuhnutí jsem ozdobila malinami a jahodami.
 


 


Přeji Vám krásný začátek týdne a děkuji za komentáře!
Pusu,
D.
 
PS: Pokud byste něco podle mě pekli/vařili, dejte k tomu #dblogcz, ať vše vidim 🙂