FOODFOODFOOD


Krásné předvánoční odpoledne Vám všem :)!

Konečně (aspoň nějaké) recepty!!. Těch čekejte spoustu. Na jídlo myslím 24/7 a nikdy jsem nepochopila, jak se někdo může ”zapomenout” najíst…. To vážně jde?! 😀
 
Uvidíte, že paleo je super a rozhodně né nuda, jak si většina lidí myslí. Postupem času se budu věnovat v každém článku jiným skupinám jídla (cukry, obiloviny, luštěniny, mléčné výrobky) , proč je nejím a proč mi tolik vajíček neublíží ;).


Mezi mé oblíbené náhražky jogurtů je cokoliv s chia semínky. Takže na jeden z mnoha chia puddingů přidávám recept 🙂
 
KOKOSOVÝ CHIA PUDDING:
  • kokosové mléko nebo kokosový krém – malá plechovka
  • chia semínka – půl hrnku
  • strouhaný kokos – půl hrnku
  • sladidlo – banán / med / javorový sirup / datlový sirup / kokosový cukr / cokoliv máte rádi / nic – jako já
Všechny ingredience smíchejte dohromady a dejte do ledničky alespoň na 2-3 hodiny.  Chia semínka nasáknou kokosové mléko, přestanou křupat a ¨zpuddingovatí¨.



Z instagramu Vám může být úplně jasné, že vajíčka –celým srdcem– miluju. A za skoro rok, kdy jím vajíčka denně jsem to vychytala a můžu s klidnou hlavou říct, že je umim připravit. Těšte se na recepty na palačinky a ovocné kaše 🙂


Ten steak není plesnivý, to je/byl pepř 😀













Před týdnem jsem zjistila, že do Whole30 byly nově přidány brambory. Nic lepšího než to oslavit hranolkama mě nenapadlo.. A i když miluji batátové hranolky, tak teď si ty bramborový můžu dávat bez výčitek. Juchůů 🙂

PEČENÝ LOSOS S VAŘENOU BROKOLICÍ A HRANOLKAMA

  1. Umyjte lososa. Položte na plech s pečícím papírem (bude se pak lépe mýt), pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete, natrhejte na něj čerstvý rozmarýn a vložte do trouby pod gril.
  2. Brambory nakrájejte na hranolkové proužky, vložte na chvilku do studené vody (zbavíte je nadbytečného škrobu) a řádně osušte. V míse smíchejte s červenou paprikou, solí, pepřem, peperonccinem a přidejte na plech k lososu.
  3. Mezitím oblanžírujte brokolici (na 3 minuty do vroucí vody a poté rychle zchladit v ledové vodě)
  4. Hotovo 🙂











Salát s krůtím masem pokapaný bazalkovým olivovým olejem (Billa).
Přeji Vám nejkrásnější svátky a bohatou nadílku zítra 🙂
Pusu D.
 


 

  • Domi, mohla byses zeptat své mámy, odkud je ta škrabka julienne co si s ní děláš ty hezounké okurky a mrkve? Jednu jsem si koupila, ale jen delá ty proužky a mrkev nemá vroubky 🙁 moc díky**

  • Ahoj, je z tescoma 🙂